Breaking News
Loading...
Sunday, August 21, 2011

UiTM Kedah kes Tikam

22/8/2011 



Seorang pelajar kolej malinja iaitu Kolej UiTM kedah dikatakan telah diTikam oleh rakanya mengikut sumber kes berlaku selepas bersahur,pelajar yang ditikam di kata seorang pelajar art  design dan mengalami kecederaan yg teruk di bahagian pp  dan yg menikam pula pelajar course LAW yg tak brapa tahu LAW .... kedua-dua adalah budak part one,punca berlaku pergaduhan tidak di ketahui dgn jelas mengikut pelbagai sumber yg tak dapat di pastikan kesahihannya mengatakan  pelajar LAW ini tertekan kerana di tinggalkan awek dan ada jugak yg mengatakan pelajar art design telah mencuri ayam budak LAW ini tuk bersahur...dan  ada juga mengatakan kedua-dua pelajar ini bergaduh kerana masing-masing strees kerana FINAL PAPER semakin hampir...

tiada bukti bergambar kerana dlm masa yg pantas polis telah pun mengepung kolej malinja itu dan tidak membenarkan sesiapa memasukinya selain melihat beberapa ekor anjing pengesan sedang membuat rondaan


dipetik dari berita harian online
SUNGAI PETANI: Seorang pelajar lelaki sebuah Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) di Merbok dekat sini cedera apabila lehernya dikelar oleh rakannya kira-kira jam 5 pagi tadi. 

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Hashim Ali berkata, ketika kejadian mangsa Mohd Khairil Amir Zulkifli, berumur lingkungan 20-an, sedang tidur dalam bilik asramanya di IPTA berkenaan.

"Suspek mengelar leher mangsa ketika mangsa sedang tidur dan kita tidak pasti lagi sama ada suspek itu rakan sebiliknya atau tidak dan ia masih dalam siasatan," katanya kepada Bernama ketika dihubungi di sini hari ini.
Katanya, suspek bertindak demikian kerana dipercayai berada dalam keadaan tertekan dan tidak dapat berfikir dengan waras sehingga cuba untuk membunuh mangsa.

"Dipercayai suspek baru putus cinta sehingga memberi tekanan kepadanya, fikiran jadi tidak menentu dan akhir sekali mengelar leher mangsa," katanya.

Hashim berkata, mangsa yang berasal dari Kangar, Perlis dihantar ke Hospital Sultan Abdul Halim di sini bagi mendapatkan rawatan lanjut manakala suspek belum dapat dikesan.

"Kita masih giat mencari suspek bagi membantu siasatan lanjut dan kes akan disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan untuk membunuh," katanya.
Sementara itu, bapa mangsa yang hanya ingin dikenali sebagai Zulkifli berkata, beliau mendapat panggilan telefon daripada IPTA terbabit pada kira-kira jam 6.15 pagi tadi dan tiba di hospital berkenaan kira-kira dua jam kemudian.

"Ketika saya tiba di hospital kira-kira jam 9 pagi anak saya masih belum dibawa masuk untuk pembedahan, dia dibawa masuk ke dewan pembedahan kira-kira jam 12 tengah hari tadi," katanya ketika ditemui di Hospital Sultan Abdul Halim.

Katanya, anak lelakinya itu ditikam di leher sebelah kiri dan beliau dimaklumkan oleh doktor bahawa anaknya itu tidak mengalami kecederaan serius.

Zulkifli berkata, beliau difahamkan bahawa anaknya tidak pernah berselisih faham dengan suspek dan anaknya menyedari lehernya dikelar apabila pergi ke tandas.

"Berdasarkan apa yang saya tahu daripada anak saya sebelum dia menjalani pembedahan, dia sedar yang lehernya dikelar ketika dia pergi ke tandas ketika melihatnya di cermin," katanya. - BERNAMA 

25 comments:

ika said...

betul ke nie? asal macam kelakar tp cam seram gak baca...sal ayam nak tikam bagai2...=.="

sampankertas said...

haha ika tak pasti la sebab tuhh yg pasti ade la orang yg rabak pp sebab kena tikam....org duk cerita mcm2 ade yg kata budak yg kena tikam tuhh dah tenat haha dah tuhh bilik belaku kejadian tuhh bilik lama sye ahhaha

Cik Rara said...

sapa yang kena tikam tu?

sampankertas said...

student art design haha... kecian dia x leh nak meraya

na'im_119 said...

hare btoi...org curi ayam aku, aku x tikam pun hahaha

Adi said...

as a conclusion ,jgn makan ayam .. :)

sampankertas said...

x betol tuh as a conclusion jgn curi ayam orang hahah :) t kena sembelih hahah

Anonymous said...

wey,,,mne de,,,molot 2 jge ciket,,,xthu crite sbnar jgn main tibai jew,,,,jgn nk kritik sgt budak2 LAW ke,,budk2 Art kew...smue same jew,,,tbe2 ade sal ayam?mne de,,,buln puase nk tpu,,,,astaughfirullah,,,,

sampankertas said...

owhh yeke mana tahu dgr dari mulut2 orang jew emm ce cite ape yg berlaku sebenarnye

Virgio said...

even die amek law pon.. sume manusia akn wt silap kan..kite pon xtaw npe die jd cmtuh..so..mst ad reason ats ap yg berlaku..amek sbagai iktibar..kalo xtaw cite yg sahih..jgn buat kesimpulan lg.. kcian die..:)

sampankertas said...

:)

mien shahnaz hashim said...

ayam???
siezly cter slah k..
it's not bout that...
yeah...cian dak a.d tue..
but ..
well...
u hav to noe real deal rite??

Anonymous said...

xtau ap2 diam dah la..ure acting like a non mature guy..its not like an act of a university student..again, memfitnah itu berdosa besar dan hanya yg dfitnah itu sahaja boleh memaafkan anda..selamat menambah dosa,tuan blog

Anonymous said...

jgn la dok create cita,, memburukkan sesuatu adalah perkara yg salah dalam sisi islam,, biaq di tentukan oleh undang2,, bkn ditentukan pemikiran akal kita yg menghakimi kesalahn itu

Anonymous said...

hey... pemilik blog yang xbrape nk ade insurans.. ko mana tau ape yg jadi yg sesuka hati kau je nk tulis crita sal ayam ni pehal???? cuba la pikir sikit hati mak bapak budak tuh.... and then, bdk tu mybe ade sbb buat cmtu tau.... cuba la klau bnda ni jadi kt famili kau, ape kau rasa... ak pun bukan nk bela budak yg jahat tuh tpi, stiap bnda yg blaku ade sbb... kita ni manusia je.. xpayah nk jugde2 org ikut sedap hati, mulut n tangan kau je...

sampankertas said...

kepada yg komen dan kata kat aku mcm2 nihh tlg la baca elok2 ape yg aku tulis tuhh aku tulis aku dapat berita nihh daripada sumber yg tak pasti kesahihannya,,bukan aku dan buat conclusion yg budak tuhh bergaduh sebab ayam ngek betoi... n sekarang nihh aku dah buh sumber dari berita harian....aku buat post nihh before berita harian tulis g ....so jgn nak buat bengang tak tentu pasai la...

Anonymous said...

hmm..xtahu nk kata ape...bnda jadi msti ade sebab musabab...xkan saja2 nak jd...kita xleh nk salahkan sesapa....sampankertas:thanks sbb sgup kongsi cerita ini....yg komen bkn2 tu:ermm jgn la marah..kita sama2 siswazah UiTM kedah....sama2 kita abik ikhtibar ye dari kes nie....xnk lpas nie org2 asyk ckp UiTM MERBOK bhaya and so ever....:)

Anonymous said...

Dahlah..jangan nak asyik bercerita ja. Adalah lebih baik kalau kita mendoakan terbaik untuk kedua2pihak.. Benda da berlaku, and setiap yang berlaku ada hikmahnya.. Jangan kita terlebih menilai orang, sedang diri pun x sure lagi baik ke jahat dimasa hadapan...

sampankertas said...

biarlah bahaya mana pun UiTM,UiTM tetap di hatiku :)

sampankertas said...

kita yang menentukan masa depan kita.... jika kita memilih kearah keburukan maka buruk lah kita dan jika kita memilih kerah kebaikan maka baiklah kita jgn kita biarkan orang laen yg mengawal masa depan kita dan jgn la kita melakukan perkara yg boleh merosakan masa depan kita walaupun sekuat mana alasan itu....dan kita kena ingat sebab x kan pernah menghalal kan cara...

Anonymous said...

habis tu, dah tau x sahih, kenapa nak bercerita satu dunia. menokok tambah cerita, jadi fitnah. dosa menfitnah tu lagi besar dari dosa membunuh, apatah lagi dari dosa dia yang CUBA nak membunuh. memang lah x logik nak membunuh sebab curi ayam, tapi korang tau ke masalah sebenar dia?family background dia? segala tekanan yang dia ada? selama ni, x de siapa pua nak ambil kesah, ye la, kalian pun x kenal dia, tapi bila jadi macam ni, semua sibuk nak ambil tahu. cukup lah, jangan tambah lagi tekanan dia. kita manusia pasti buat salah, cuma, kita beruntung sedikit dari dia. bila kita buat salah, kita ada orang yang datang membantu kita, sedarkan kita dari kesalahan kita. kita ada keluarga yang kukuh. Alhamdulillah. cukup lah, mari kita sama sama muhasabah diri dalam bulan mulia ni. Wallahu'alam.

nasyitahahmadzaini said...

serius ke ni??ingtkan sj2 nak wat cite...;p tp ade sumber bawah tu...so btol la kan :)

Anonymous said...

sudah2 la...xkan sesama siswazah nk gdoh..wt mlu kt org je la.....yg dok mrh tu sgt knapa....stop je la....nie blog dia...biar la dia nk tlis pe...dia yg tgung....kita dok sruh dia diam,kita nie pun dok bz body gak....sudah2 la....:)

~queen of the heart~ (^_^) said...

cte ni btul even sy dah kuar dr uitm msa ni...sy tau cte ni btul.tp to be honest mmg terkejut sgt,mcm2 dah jd kat sna...hmmm

~queen of the heart~ (^_^) said...

lpas bca komen korg semua ni sy just nak nasihatkan smething...semua kat sni most of us ada blog, celik IT and cerdik pandai...so stiap kali apa je yg kte bca dr sumber2 bacaan elektronik mostly don't be so emotional and cpat melatah.if korg tau cte sbenar btulkan pda tuan blog bknnya bergaduh.blog ni just satu web nk share everything that we know or maybe knowledge base on her/his nawaitu.so maybe tuan blog ni just nak share what happen to those people for us untk amek iktibar.so bg kte yg baca ni kne bijak berfikir untk prca atau x.untk pengetahuan korg, manusia kalau dlm keadaan stres dan xterkawal apa2 pun blh jd,perkara kcik blh jd bsar.bkn stakat sbb ayam tp sbb berebut channel tv pun blh bunuh.(ada disiar kat berita tv semua channel and also newspaper)tu adk bradik tu.just like kte smua yg komen ni la,mmg kte rsa cte ni xlogik tp klu btul2 kte ni baik and xnk aibkan fmly mangsa and suspek ckup la kte doakan untk kedua2 pihak xperlu nk gduh2 dlm ni k?amek iktibar pe yg brlaku...gaduh dlm ni pun xkan selesai msalah,klu nk tgur pun kne la dgn cara berhemah ye? (^_^)

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 sAmpan KErTas All Right Reserved