Breaking News
Loading...
Thursday, November 15, 2012

Cara Tingkatkan Traffic Blog

Traffic adalah sesuatu yang paling penting dalam sesebuah blog tanpa traffic sesebuah blog itu mungkin akan menjadi suram dan tak bermakna jadi hari ini aku just nak kongsikan bagaimana anda boleh menjana traffic ke blog anda  sebanyak yang anda boleh lakukan.
cara tingkatkan traffik blog


Beberapa Cara Untuk Tingkatkan Traffic 

Sebenarnya ada banyak cara untuk tingkatkan traffic ke blog anda tetapi hari ini aku just nak tekankan dua cara sahaja yang aku sendiri lakukan dan berjaya tingkatkan traffic 100% daripada traffic asal so if you follow what i going to teach you i am sure you will get what i get.

Tips Tingkatkan Traffic yang Pertama
  
1)Pingkan semua entry anda di website Ping
    Untuk pengetahuan anda cara ini adalah cara yang paling terbaik untuk anda dapatkan traffic   secara percuma jadi aku akan list kan beberapa ping aggeretor yang ada dimalaysia dan memberikan anda traffic yang agak banyak jadi aku susun mengikut yang terbaik  
  1. Busuk.org
  2. ohbelong.com
  3. guablog.com
  4. blogr.my
Pinglah semua entry yang anda post dekat website yang aku bagi kat atas nihh sure korang punya traffik akan meningkat 100% daripada traffik yang anda ada sekarang.dan make sure anda memasang widget traffik yang mereka telah sediakan untuk perkongsian traffik dengan website-website yang mengunakan kidmat mereka.

2)Jadikan Blog anda SEO friendly 
     SEO sememangnya bukan senang untuk kita mencapai ketahap betul-betul power kerana search engine mempunyai banyak karenah dan pelbagai jenis perkara yang anda perlu lakukan jadi untuk seo ini aku just nak bagi beberapa tips yang boleh anda amalkan untuk memastikan blog anda terindek di search engine di tempat yang boleh anda banggakan

Antara yang anda boleh lakukan untuk Tingkatkan SEO blog anda

  1. Selalu-selalu comment blog yang mempunyai high pr dan blog yang ada ciri-ciri sama seperti blog anda contohnya blog anda berkisahkan gadget dan technologi anda boleh pergi komen dan tinggalkan link anda di amanz.my ini dapat memberikan anda backlink yang berkuality
  2. Ringankan Blog anda sila pastikan blog anda laju dan cepat load and kurangkan javascript kerana javascript boleh membuat website anda menjadi slow 
  3. Kurangkan Link pastikan setiap satu page yang ada di blog anda kurang daripada 100 link ini kerana search engine tidak boleh menjelah blog anda sepenuhnya jika terdapat lebih daripada 100 link
      
Rasanya sampai disini dulu la tips untuk anda semua tingkatkan traffic ke blog anda.so kat sini aku nak buat hipotesis "semakin banyak traffic ke blog anda semakin banyak lah duit yang akan anda dapat" sekian terima kasih jangan lupa nantikan Blog template version SEO friendly yang aku nak buat sendiri hihi

Next
This is the most recent post.
Older Post

19 comments:

fatin amalina husna said...

nice tips..thanx..=)

SF BEAUTY said...

mencuba tips anda. tq. :)

lijah said...

hehe aku fhm ckt2 jer tp aku mau cuba juga terima kasih empunya blog..

Anonymous said...

These are actually impressive ideas in about blogging.
You have touched some good points here. Any way keep
up wrinting.

my page car loans bad credit
Here is my blog post : how to buy a car,buying a car,buy a car,how to buy a car bad credit,buying a car bad credit,buy a car bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,bad credit car loans,car loans bad credit,auto loans bad credit,bad credit auto loans,buying a car bad credit loans,bad credit loans cars,buying a car and bad credit,how to buy a car on bad credit,buying a car on bad credit,loans for cars with bad credit,auto loans for bad credit,buying a car with bad credit,how to buy a car with bad credit

Anonymous said...

Greate pieces. Keep posting such kind of information on your blog.

Im really impressed by it.
Hello there, You've performed an excellent job. I'll certainly digg it and in my opinion recommend to
my friends. I am sure they will be benefited from this site.


Take a look at my blog post - how to Buy a Car
My webpage > buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Beauty Kiosk said...

Thanks :)

Kamarul said...

Nice info,,~Thanks #Visit my blog --->www.kamarularnizam.blogspot.com

Kamarul said...

Thanks
#Visit my pages www.kamarularnizam.blogspot.com

Ikmal Samudin said...

Inginkan info lain

MENINGKATKAN TRAFFIC DAN BLOG RANK YANG MUDAH

MNH said...

Informasi yang baik. Terima kasih di atas perkongsian ini.

warna warni said...

nice tips..^_^..singgah tgk benda2 kiut miut disini http://warnawarniituindah.blogspot.com/

Amin Azroi said...

Hebat !!
Nak mendalami ilmu Komputer ??
Lawat blog ni..

http://hackersmode.blogspot.com

Amin Azroi said...

Hebat !!
Nak mendalami ilmu Komputer ??
Lawat blog ni..

http://hackersmode.blogspot.com

amir amirul said...

terimakasih tuan rumah untk info ni...
untuk maklumat sukan dan ilmu agama sila lah layari blog sy
http://sukanbadmintonamirbat.blogspot.com

slamdebt.com said...

Thanks for sharing dude

Jalal boy said...

Thanks for the tips.. Jemput ke blog saya juga.. http://jalalboy.blogspot.com/

Ismi Maizura said...

nice sharing :)

doni said...

bersih itu sehat,,

jane said...

be clean

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 sAmpan KErTas All Right Reserved