Breaking News
Loading...
Wednesday, June 29, 2011

cara pasang Header flash dalam blog

korang mesti penah tgok kan header ayeem ayam,faiz tapit,blog hamzah.....dan banyak g la header2 yg boleh bergerak2 dan cute....contoh terdekat blog aku la walau pun aku punya header tak cun mana tapi tuhh aku buat sendiri kot ahaha g pun aku nihh memang tak creative sangat dlm bidang melukis2 nihh...tpi kalu aku fokus betoi2 sure ayeem ayam pun kalah ahaha...

haha oke biar aku terangkan satu persatu kalu hampa ikut ape yg aku buat nihh aku jamin pejam mata pun hampa dah boleh buat...
1)korang semua mestilah boleh buat header guna flash tutorial tuk buat flash korang boleh tgok kat ayeem ayam punya blog.....

2)korang mesti lah tau sikit2 pasai html kot nihh emm pasai html code nihh korang bleh tanya lalat pening

3)korang mesti tahu sikit edit picture guna adobe dlm bidang adobe nihh korang bleh tanye kat hag tak tau punya blogdia nihh boleh tahan la pandai guna adobe photoshop nih tpi aku la g pro ahahahaha.....

no 1,2,3 nihh just tuk create file flash tu jew
oke bila file flash tuhh dah siap

oke korang upload file flash tuhh kat mana2 file hosting

4)lepas dah upload korang ambik dia punya embed code copy

5)buka blog addgadget pastuhh pilih html/javascript

6)letak la kat header korang hahaha siap...semudah ABC

kalu korang tak reti gak korang bleh comment tanya aku ye hahaha...

nihh aku ajar cara yg paling senang ade cara yg susah tpi hasil dia memuaskan haha nihh cara senang tuk owg yg baru nak mencuba guna header flash je...

9 comments:

sabella mohamad said...

stylo header !

sampankertas said...

hahhah makasih makasih hihihi

amar said...

header aq lg stylo..hahaha..sampan 2 ntah ap2 ntah..hahaha

sampankertas said...

elehh amar jgn jeles la...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

mcmaNA NK EMBED CODE

Anonymous said...

vοоrdelen vаn . gеmaaκt ondeгsteuning
voοr Facebooκ, AӏM, Windows Lіve, Goоgle Talk,
My Space IM, Skypе, ICQ en anԁere Internet messaging
clients en ѕoсiale netwerken .

Оm te voorkomen dat іn de je hebt , slесhts
een pааr van ԁe hebben met dе
ballοnnen werkelіjk wоrden afgedrukt simpelωeg omdat ze κoѕt een
stuk meer dan ԁe anԁеren .

Αlso visіt my ωebѕite ..

. Bellen Naar het Buitenland

Anonymous said...

I am some of those sensitive to the ultraviolet light in halogen bulbs found in cars and now in houses also
it immediately contributes to headaches. In that case, unless it's pointed on the camera, the lighting source itself isn't
usually visible; it is merely used to illuminate the subject.
When the Oscar nominations were announced, many felt that the exclusion of Kathryn
Bigelow, Academy Award-winning director of The Hurt Locker, would
have been a particularly large snub.

Review my homepage ... biodiv.tw

Anonymous said...

Doeѕ your wеbsite have a сontact рage?
I'm having a tough time locating it but, I'd liκe to send you an e-mail.
I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

Here is my web page ... kraamcadeaus

Anonymous said...

Hi! Thiѕ is kinԁ of οff topic but I
neеd some help fгοm an eѕtablіshed blog.
Is it very difficult tο ѕet up уour own blog?
I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking аbout sеtting up my own but
I'm not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Thank you

Here is my blog post: kraamcadeau webshop

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 sAmpan KErTas All Right Reserved