Breaking News
Loading...
Sunday, March 25, 2012

Belajar buat duit menggunakan blog

topik hari ini yang saya nak kongsikan dengan anda semua ialah satu topik yang hangat dan sangat ramai orang dimalaysia search di google untuk mengetahui cara dan teknik macam mana untuk menjana pendapatan di blog2,atau lebih tepat sekali cara untuk menjana pendapat online...dan ramai diantara anda semua dah buat macam-macam cara dan sudah pun sertai pelbagai jenis seminar tapi bila dah balik dari seminar  x jugak berjaya...so kat sini saya just nak bagi tau kat anda semua sebelom anda fikir macam mana anda nak dapatkan wang mengunakan blog atau online first anda kena pikir macam mana anda nak tinggkatkan trafik atau user yang melawat blog anda atau website ada...sebab untuk menjana pendapatan online nihh the most important thing is trafik.....kalau banyak trafik yang melawat blog lebih besarlahlah peluang untuk anda menjana pendapatan online...so sekarang nihh kalau anda nak menjana pendapatan online anda jangan pergi ke seminar cara buat duit online atau beli ebook-ebook yang merapu-rapu sebab nanti kalau anda beli atau dengar seminar dia akan cakap jual ebook,buat dropship website,sewa space dalam website dan macam lagi lahh...bagi tau dia kalau jual ebook dalam website yang x dak pelawat sapa yang nak beli,sewa space siapa nak sewa space kita kalau space dalam website kita ada dua orang pelawat ja sebulan,dropship sapa yang nak beli barang kita ???so kat sini kalau korang nak pergi seminar ke beli ebook ke cari cara untuk dapatkan trafik dan pelawat...selepas itu duit akan datang kemudian.So kat sinih saya nak bagilah beberapa cara untuk kita tingkatkan trafik kedalam blog kita.

1)BLOG WALKING/BACKLINK
dalam dunia blog nih benda yang paling effect untuk tingkatkan trafik dan semua blogger mesti tau iaitu blog walking blog walking adalah satu cara yang terbaik untuk tingkatkan trafik kedalam blog atau website kita...
2)KEYWORD
website atau blog kita mestilah mempunyai keyword dan Description yang sesuai ini adalah untuk memastikan blog atau website ada tersenarai didalam search Engine...semasa pencarianya.....
untuk maklumat lebih lanjut tentang keyword blog atau website andasila kesini

3)SEO
kalau nak bercakap pasai seo nih sampai pagi 4 muka surat pun x habis nak terangkan tapi seo nihh adalah benda yang wajib anda tahu jika ingin menjana pendapat online ini...SEO bahasa panjang dia adalah Search Engine Optimatization....iaitu cara macam mana untuk anda semua meletakkan website anda semua di page paling atas sekali didalam search engine..contohnya jika anda buka page ini dengan menaip Belajar buat duit menggunakan blog dan page nihh berada palaing atas sekali bermakna blog ini hebat la kalau tidak tuan blog nihh pun sama macam anda semua jugak hahahaha.....biasa la saya pun baru belajar juga apa yang saya bagi nihh just asas jew selebihnya kita sama2 lah teroka sendiri...
4)UPDATE
website atau blog kita mestilah sentiasa segar dan penuh dengan benda-benda menarik ini dan boleh menarik minat untuk pelawat datang untuk melawat blog kita selain itu ia juga akan membuat website kita menjadi perhatian dan juga mengekal pembaca untuk membaca blog atau website kita setiap hari.
5)KEKALKAN.....ANDA PASTI BERJAYA :) hahahaha



2 comments:

Anonymous said...

Today is virtuous weather, isn't it?

Zu said...

Saya setuju pendapat tuan ni... Memang banyak yang cerita pasal ebookah, advertorial lah dan sebagainya ...tapi kata kunci pnya sebenarnya ialah trafik... Semoga sukses selalu...:)

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 sAmpan KErTas All Right Reserved